A A A A A

NOVOSTI

"ZA BOLJE SUTRA"

10.02.2015

29.01.2015. godine predstavnici Udruge slijepih Karlovačke županije, predsjednik Udruge Vlatko Golac u pratnji djelatnika, sudjelovali su na prvoj prezentacijskoj konferenciji projekta Jačanja sposobnosti OCD za pružanje socijalnih usluga „Za bolje sutra“, održanoj u Zagrebu u prostorijama Hotela Branimir.

Nositelj projekta je Hrvatski savez slijepih kojem je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva  kao posredničko tijelo ( PT 2) posebnim ugovorom dodijelila bespovratna sredstva kojih je izvor Europski socijalni fond – Operativni program  „Razvoj ljudskih potencijala „ 2007.-2013. Partnerske udruge u projektu su Koalicija za život u zajednici iz Zagreba i Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „ Jaglac“ iz Orahovice, a PT 1 je Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Namjera projekta osnaživanje je Hrvatskog saveza slijepih, kao krovne organizacije, ali i svih temeljnih udruga za pružanje socijalnih usluga svom članstvu sa posebnim naglaskom u provođenju aktivnosti na 10 temeljnih udruga , među kojima je i Udruga slijepih karlovačke županije.

Od aktivnosti grupiranih u cjeline provest će se: Petodnevni edukacijski seminar za unapređenje upravljačkih sposobnosti,  razvoj znanja i vještina za pisanje i provedbu ESF-a, izrada alata i evaluacija kvalitete pruženih socijalnih usluga putem jedinstvene računalne baze podataka članstva, evaluacija postojećeg stanja sustava osiguranja kvalitete rada Saveza i udruga slijepih,  razvijanje i pilot primjena inovativnog modela za pristupačnost TV programa slijepim osobama, sastanak za utvrđivanje standarda za pružanje socijalnih usluga slijepim osobama, potpisivanje zajedničke Platforme za pružanje standardiziranih socijalnih usluga za slijepe, javni paneli sa zainteresiranim dionicima u području pružanja socijalnih usluga i drugo.

Ovaj projekt započeo je sa realizacijom 29. prosinca 2014. godine  i trajat će 14 mjeseci.