A A A A A

NOVOSTI

PROSINAC U UDRUZI SLIJEPIH KARLOVAČKE ŽUPANIJE

29.12.2014

Prosinac je donio blagdansko raspoloženje i u Udrugu slijepih Karlovačke županije.
Kako i priliči, prvi na redu da osjete duh Božićnih blagdana bili su oni najmlađi. Povodom blagdana Svetog Nikole za sve najmlađe članove, te djecu članova, Udruga slijepih Karlovačke županije, osigurala je prigodne poklone. Tako su se svi okupili u prostorijama Udruge gdje su uz pratnju sretnih dječjih glasova podijeljeni paketi igračaka i slatkiša. I nije bilo iznimke, svi su najmlađi bili dobri, jer uistinu i ne postoji zloća u dječjem srcu, a ništa ne stavi tako brzo osmijeh na njihovo lice kao vrećica puna darova.

22.12. u prostorijama Udruge održana je Duhovna obnova za sve članove Udruge koju je vodio Karlovački dekan pater Franjo Tomašević. Drugu godinu za redom, pater Franjo posjetio je članove Udruge u vrijeme Božićnih blagdana kako bi prenio na njih Božji blagoslov i pripremio ih za rođenje malog Isusa. Prilikom zadnjeg dolaska pater Franjo nije skrivao svoje oduševljenje pozivom i boravkom među slijepim i slabovidnim članovima naše Udruge, te se je više nego spremno, kako je i sam naglasio,  odazvao i ovom pozivu.

 Među riječi ohrabrenja, pater Franjo uvrstio je i stihove naših članica Lidije Aman Živanov i  Tanje Jurić, koji su objavljeni u zajedničkoj zbirki „Dodir“, primjerak koje je pater dobio kao zahvalu prilikom prošlogodišnjeg dolaska. Tako su okupljenim članovima, upravo riječi njihovih prijateljica, tako sličnih u zajedničkim životnim nedaćama, pružile utjehu i nadu i utočište u gruboj svakodnevnici. Svake godine sve se više članova odaziva na duhovnu obnovu u prostorijama Udruge, a upravo zahvaljujući pateru Franji koji svojim riječima stvara ugodu doma i sigurne luke, na čemu mu se i ovom prilikom zahvaljujemo i zakazujemo novo druženje i u 2015. godini.