A A A A A

NOVOSTI

PETODNEVNI EDUKACIJSKI SEMINAR

18.05.2015

U prosincu prošle godine Udruga slijepih Karlovačke županije uključena je provedbu projekta Jačanje sposobnosti OCD za pružanje socijalnih usluga „Za bolje sutra“, čiji je nositelj Hrvatski savez slijepih kojem je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva kao posredničko tijelo ( PT 2) posebnim ugovorom dodijelila bespovratna sredstva kojih je izvor Europski socijalni fond. 

Namjera projekta osnaživanje je Hrvatskog saveza slijepih, kao krovne organizacije, ali i svih temeljnih udruga za pružanje socijalnih usluga članstvu s posebnim naglaskom u provođenju aktivnosti na 10 temeljnih udruga s područja cijele Hrvatske.

Jedna od aktivnosti projekta je i petodnevni edukacijski seminar koji je za predstavnike svih temeljnih udruga održan u ERKS-u Prementura u periodu od 11.-16.05.2015. godine. Na navedenom seminaru sudjelovala je i predstavnica Udruge, djelatnica Josipa Hasan. Osnovni cilj seminara bio je osnaživanje članova upravljačkih tijela temeljnih udruga Saveza, te pružanje informacija o okvirima za pružanje socijalnih usluga, standardima, upravljanju udrugama i projektima, mogućnostima financiranja projekata i odnosima s javnošću.

Edukacijski seminar obuhvaćao je 6 zasebnih edukacijskih cjelina. Osim navedenih radionica vođenih od strane relevantnih izlagača pojedinih tema, provedene su i  radionice na kojima su svi sudionici imali mogućnost razmijeniti međusobna pozitivna iskustva, a sve u cilju osnaživanja Saveza i temeljnih udruga da što više sudjeluju u ovakvim aktivnostima te da za to koriste između ostalog i socijalne fondove Europske komisije.

Po završetku seminara, izneseno je zajedničko stajalište svih sudionika kako je ova aktivnost vrlo korisna u postizanju osnovnog cilja projekta „Za bolje sutra“, a to je jačanje sposobnosti udruga slijepih za pružanje socijalnih usluga.