A A A A A

NOVOSTI

NASTAVAK FINANCIRANJA VAŽNIH PROJEKATA I PROGRAMA

12.06.2015

U proteklom razdoblju Udruga je osigurala nastavak  djelovanja u korist svojih članova putem provedbe pojedinih projekata i programa. Tako je 29.04. sa Gradom Karlovcem potpisan Ugovor o financiranju projekta "Život slijepih - izdavanje 10. broja časopisa Udruge" u vrijednosti od 2.000,00 kn. Ovaj godišnjak koji svake godine objedinjuje članke o aktivnostima Udruge i njenih članova te koji se distirbuira diljem Hrvatske, doživjet će svoju jubilarnu 10. godišnjicu izdavanja.

Osim toga. 10.06. potpisan je Ugovor sa Ministarstvom socijalne politike i mladih o nastavku financiranja trogodišnjeg programa "Želim dom, a ne Dom - prevencija institucionalizacije slijepih osoba treće životne dobi" - 2. godina financiranja, u vrijednosti od 170.000,00 kn. Program se odnosi na organizaciju usluga i aktivnosti koje pridonose prevenciji institucionalizacije slijepih osoba i povećanju kvalitete njihovih života. Ciljana skupina korisnika je posebno osjetljiva i marginalizirana skupina članova Udruge kojima zbog različitih životnih prilika prijeti institucionalizacija u posebne ustanove za smještaj starijih i nemoćnih osoba. To su članovi Udruge treće životne dobi koji su izgubili vid u poodmakloj životnoj dobi te se vrlo teško adaptiraju na promjenu načina života i izrazito su vezani za svoje domove, gdje se najlakše mogu orijentirati. Ciljanu skupinu korisnika čini 31 član Udruge od kojih je 10 sa gradskog područja, dok ih 21 živi na ruralnim područjima, od čega 16 živi na Području posebne državne skrbi. U provedbu predloženog programa kao partnerske organizacije uključeni su Centar za socijalnu skrb Karlovac sa podružnicom u Vojniću, Centar za socijalnu skrb Duga Resa i  Obiteljski centar Karlovačke županije.  
Suradničke organizacije na programu su Centar za socijalnu skrb Slunj, Centar za socijalnu skrb Ogulin, Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije, Dom za starije i nemoćne „Sveti Antun“ te tvrtka Tifloglobus d.o.o..

Pružanjem skupa socijalnih i drugih usluga koje su rezultat stvaranja i širenja mreže partnera i suradnika očekujemo da ćemo značajno doprinijeti ostvarenju prioritetnog cilja ovog Poziva, a to je prevencija institucionalizacije.

Vrijednost ovog programa prepoznala je i lokalna zajednica te je 10.06. potpisan  Ugovor o sufinanciranju istog programa sa Karlovačkom županijom u iznosu od 13.000.00 kn.