A A A A A

NOVOSTI

POSJET STUDENATA SESTRINSTVA VELEUČILIŠTA U KARLOVCU

05.10.2015

02. listopada 2015. godine Udrugu slijepih Karlovačke županije posjetili su studenti Preddiplomskog studija sestrinstva Veleučilišta u Karlovcu. Ovaj susret je već poprimio tradicionalni karakter te je postao dio praktične nastave studenata Veleučilišta tijekom kojeg  se oni upoznaju sa problematikom slijepih osoba.
Tako studenti svake godine imaju priliku upoznati se sa životnim navikama slijepih i slabovidnih osoba, što je izrazito bitno budući da se radi o osobama koje su već zaposlene u zdravstvenom sustavu ili će uskoro biti, te će se imati prilike svakodnevno susretati sa osobama sa oštećenjem vida.

Predstavnici Udruge upoznali su sve prisutne sa  pravilnim načinom   ophođenja sa slijepim osobama, te sa njihovim očekivanjima od djelatnika u zdravstvenom sustavu.
Prisutnima su prezentirana klasična i moderna elektronička pomagala za slijepe koja se baziraju na govoru, te su im podijeljeni promotivni materijali u cilju kvalitetnije edukacije
o pristupu, komunikaciji i vođenju slijepe osobe.
Udruga slijepih Karlovačke županije redovito surađuje sa odgojnim i obrazovnim institucijama te organizira ovakve susrete kako bi se sudionici različitih dobnih skupina pravovremeno senzibilizirali o postojanju slijepih osoba u njihovoj okolini te o njihovim problemima i potrebama.