A A A A A

NOVOSTI

OSVOJENO PRVO MJESTO NA MEĐUNARODNOM BOŽIĆNOM TURNIRU

30.12.2015

Udruga slijepih Karlovačke županije 19. prosinca sudjelovala je na božićnom međunarodnom turniru koji se održava četvrtu godinu za redom u organizaciji Udruge slijepih Istarske županije. Također su sudjelovale ekipe iz Rijeke i Kopra iz susjedne Slovenije,  što je natjecanju dalo međunarodni karakter.
Od naših članova nastupili su Denis Velimirović B1 (bez ostatka vida), Milan Đurić B1 (bez ostatka vida), Izet Hasanagić B2 (sa ostatkom vida) i Slavko Kralj B2 (sa ostatkom vida).
Nakon uvodnih riječi dobrodošlice te o sustavu natjecanja započelo se s igranjem pikada. Igralo se po principu „svatko sa svakim“. Novina je bila u sustavu bodovanja. Pojedinačne pobjede sa izlazom su bodovala su se 3 boda, a bez izlaza 2 boda.
Na kraju ekipa ŠDS-a „4 rijeke“  osvojila je ukupno 23 boda što je bilo dovoljno za 1. mjesto. Nakon ručka bilo je predviđeno pojedinačno natjecanje, no naša ekipa nije sudjelovala u tom dijelu.
Za vrijeme trajanja susreta predsjednici udruga iz Mostara, Kopra, Karlovca te domaćin su održali sastanak na kojemu se pričalo o poboljšanju suradnje te o trenutnoj situaciji u kojoj se udruge slijepih nalaze.  
Ova godina bila je uspješna za naš klub. Osvojili smo 1. mjesto u 2. kuglačkoj ligi za slijepe, Izet Hasanagić na svjetskom prvenstvu koje je održano u Slovačkoj, kao član reprezentacije osvojio je treće mjesto. U elektronskom pikadu u 1. ligi smo bili treći, član kluba Denis Vellimirović osvojio je 3. mjesto u Državnom natjecanju u elektronskom pikadu u Premanturi te smo osvajali medalje i pehare na drugim pikado turnirima, ali, na žalost ne i na našim, što također postaje već tradicionalno.