A A A A A

NOVOSTI

PRVO MJESTO NA TRADICIONALNOM TURNIRU U ZAGREBU

28.10.2015

U subotu, 24. listopada ŠDS „4 rijeke“ Karlovac sudjelovalo je na tradicionalnom prijateljskom turniru u elektronskom pikadu koji organizira Pikado klub slijepih „Zvuk“ iz Zagreba, a kojemu su još bili nazočni Pula, Rijeka, Sisak i ekipa iz druge karlovačke udruge slijepih.

Za ŠDS četiri rijeke nastupali su Denis Velimirović, Milan Đurić, Vladimir Srpak, Slavko Kralj, te Vlatko Golac kao rezerva i moralna podrška te Zoran Lukšić koji je bio u svojstvu službenog vozača delegacije, videći asistent i sudac.

U grupi A bili su Rijeka, Pula, prva ekipa Zvuka i drugi Karlovac. Grupa B sastojala se od naše ekipe, druge i treće ekipe Zvuka i ekipe iz Siska.

Nakon uspješne grupne faze koju smo završili kao prvi u skupini plasirali smo se u polufinale. Također su se plasirali prva ekipa Zvuka, te riječka i pulska ekipa.
Polufinalni susret s Pulom završio je 2:2 i morala se igrati majstorica po principu 701 u 20 rundi. Majstoricu su igrali svi igrači iz obje ekipe i na kraju je slavila ekipa ŠDS-a „4 rijeke“. 

U finalu su nas čekali Riječani koji su bili favoriti susreta. Naime treba reći kako su oni dominirali kroz prošlu sezonu Prve hrvatske pikado lige i osvojili maksimalnih 18 bodova.
Na kraju je slavila ekipa ŠDS-a 3:1 i napokon uzela zlato u Zagrebu.

Turnir je protekao s mnogo zanimljivih i napetih utakmica, te ono što je još važnije u pravom prijateljskom i sportskom duhu. (d.v.)