A A A A A

NOVOSTI

OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA ŽENA

10.03.2016

  08.03.2016. godine povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena Udruga slijepih Karlovačke županije organizirala je edukativnu radionicu, koja je svojom tematikom bliska svakoj ženi, a posebice primjenjiva u životu žena koje žive s invaliditetom što dodatno otežava njihovo krhko samopouzdanje u ophođenju s ljudima koji ih okružuju i sačinjavaju njihove obitelji.
Edukativna radionica pod nazivom „Kako poboljšati međuljudske odnose u emotivnoj vezi?“ održana je u sklopu trogodišnjeg programa  „Želim dom, a ne Dom – prevencija institucionalizacije slijepih osoba treće životne dobi“ čiju provedbu financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Voditelj radionice bio je gosp. Ivan Delić, voditelj Obiteljskog centra Karlovačke županije.
„Svi volimo biti voljeni“, naglasio je gosp. Delić kroz svoju radionicu, u kojoj je kroz osobno, ali i dugogodišnje radno iskustvo pokušao okupljenim članicama ukazati na najčešću problematiku međuljudskih odnosa. Ubrzani tempo življenja i premalo razumijevanja, ali i nerealna očekivanja od nama bliskih ljudi najčešći su uzrok raspadanja i pogoršavanja odnosa u emotivnoj vezi. Jer kako je naglasio, gosp. Delić, svaka veza u kojoj postoji osjećaj ljubavi, je emotivna veza, kako odnos između supružnika, tako i odnos među prijateljima ili odnos roditelja i djece. Okupljene članice iskazale su svoje zadovoljstvo tematikom radionice, te izrazile i nadu za daljnju suradnju s Obiteljskim centrom i gosp. Delićem.
Po završetku radionice uslijedilo je druženje, ispunjeno smijehom i vedrim riječima, dok je za svaku od okupljenih članica osiguran i maleni znak pažnje koji je svojom donacijom osigurala tvrtka Zelenilo d.o.o., pri čemu im se i ovom priliko zahvaljujemo.