A A A A A

NOVOSTI

MEĐUNARODNI TURNIR U PULI

09.05.2016

Istarska županija, točnije Udruga slijepih u Puli bila je poprište 16. međunarodnog turnira u elektronskom pikadu, te se susret održao u subotu 07. svibnja i to  povodom obilježavanja Dana grada Pule.

Uz domaćina, ŠUS Učku,  nastupile su i Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Koper, SDS Karlovac, Zvuk iz Zagreba, ekipa iz Rijeke i naravno ŠDS „4 rijeke“.

U našoj ekipi su bili Denis Velimirović B1 (bez ostatka vida), Milan Đurić B1 (bez ostatka vida), Nedeljko Popović B2 (sa ostatkom vida) i Vladimir Srpak B2 (sa ostatkom vida) dok je  zamjena bio Izet Hasanagić B2 (sa ostatkom vida).

Nakon uvodnih riječi domaćina i doručka započelo se sa natjecanjem.

Igralo se u dvije grupe po principu „svatko sa svakim“. U grupi A su bili Zagreb, Rijeka i naša ekipa, dok su u grupi B bili Kopar, Pula i Karlovac.

Grupu smo završili na 1. mjestu i sa ekipama iz Pule, Rijeke i Kopra plasirali se dalje u polufinale. Za finale smo odigrali protiv Kopra  sa rezultatom 3:1. Finale smo igrali s Riječanima, te nakon rezultata 2:2 morala se igrat majstorica koju smo sa stilom pobijedili i uzeli zlato.

Bilo je zanimljivih kao i napetih mečeva, no što je  najvažnije susret je protekao u sportskom duhu.

Puljani  su se opet pokazali kao pravi domaćini i lijepo su nas sve ugostili, te su se članovi ŠDS-a  „4 rijeke“ sa osmijehom vratili svom gradu na četiri rijeke. (d.v.)