A A A A A

NOVOSTI

ŠIBENSKA AVANTURA

18.05.2016

Članovi Udruge slijepih Karlovačke županije uputili su se dana 17. svibnja ka gradu Šibeniku na tradicionalno druženje prijateljskih udruga u organizaciji Udruge slijepih Šibensko-kninske županije. Također su prisustvovali i članovi Udruge slijepih Istarske županije.

Iako je naglasak bio na druženju, bez pikada se ne može, tako da je nakon doručka i predaha bio organiziran mini turnir u istom.

Našu ekipu sačinjavali su: Denis Velimirović B1 (bez ostatka vida), Mario Šutalo B1 bez ostatka vida), Slavko Kralj B2 (sa ostatkom vida) i Vladimir Srpak B2 (sa ostatkom vida), dok je moralna podrška bio naš predsjednik Vlatko Golac.

Igralo se svatko sa svakim, te smo od Puljana izgubili 3:1, a Šibenčane pobijedili 3:1. Na kraju smo osvojili 2. mjesto.

Kao i svake godine prijatelji iz Šibenika pripreme za svoje goste nešto posebno, a ovaj put bila je tvrđava Barone koja je jedna od četiri gradske tvrđave.

Zaputili smo se od udruge u laganoj šetnji, dok su oni malo ljeniji među nama s autom otišli do tvrđe. Tamo nas je čekala Melani koja nam je govorila o povijesti Baronea, kao i ostatka grada. Puni energije nakon kulturnog uzdizanja uputili smo se ka planinarskom domu gdje nas je čekao ručak i dodjela medalja.

Tužni zbog odlaska, ali radosni zbog proživljenog zaputili smo se prema našoj županiji, no sudbina, kao i pogrešno gorivo u našem automobilu htjela je da završimo na autoputu nedaleko od Zadra čekajući vučnu službu.

Naš spasilac  Stipe iz Hrvatskog autokluba prebacio nas je u Zadar, gdje smo potom čekajući servisiranje auta prošetali malo po Zadru.

 Umorni, ali ovaj put s odgovarajućim gorivom,  potom smo nastavili putovanje ka našem malom gradu Karlovcu.

 Zahvaljujući brojnim sportskim i drugim aktivnostima naše udruge, putujemo po cijeloj Hrvatskoj, no zbog prirode tih susreta rijetko imamo priliku prošetati po gradovima koje posjećujemo.

Stoga je uvijek lijepo doći u Šibenik jer je tu sport u trećem planu, a druženje je glavni cilj.

Šibenčani su se opet pokazali kao pravi domaćini, uvijek nam je drago doći k njima u goste, te sa još jednim lijepim uspomenama čekamo susret do godine. (d.v.)