A A A A A

NOVOSTI

DRUŽENJE ŽENA TRIJU UDRUGA

04.07.2016

Kako nalaže višegodišnja tradicija, mjesec svibanj rezerviran je za druženje žena triju prijateljskih udruga slijepih. Članice Udruge slijepih Primorsko-goranske i Istarske županije, 28.05.2016. godine, okupile su na Strossmayerovom trgu, u Karlovcu,  gdje su ih dočekale članice Udruge slijepih Karlovačke županije, koje su ove godine preuzele ulogu domaćina.

Nakon, pozdravnih riječi, razmjene poklona, te okrijepe uz šalicu kave i sendviče započeo je dan ispunjen mnogobrojnim aktivnostima. Prva stanica bio je Gradski muzej Karlovac, gdje su se okupljene žene imale priliku upoznati  sa stalnim postavom našeg muzeja i to pomoću audio vodiča, namijenjenog upravo slijepim osoba. Nakon obilaska muzeja, slijedeća stanica bila je Stari grad Dubovac. Najstarija znamenitost grada Karlovca još jednom je oduševila svoje posjetitelje, a okupljenim članicama ispričana je i kratka povijest ove znamenitosti. Nakon Dubovca, uslijedila je kraća vožnja do Pavlinskog samostana i Crkve Majke Božje Snježne na Kamenskom, gdje su se okupljene žene imale priliku upoznati s poviješću Samostana i Crkve, ali i u tišini prekrasne Crkve izreći svoje tihe molitve. Zadnja točka obilaska bilo je mjesto Brežani i Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Marinković i izletište Gliboki Brod. Nakon obilaska Izletišta, za sve okupljene pripremljen je ručak, te je uslijedilo druženje uz pjesmu i ples do kasnih popodnevnih sati, kada su se pune dojmova žene uputile svojim kućama s uspomenama na još jedno ugodno druženje kojem se svake godine iznova vesele.

Ovom prilikom htjeli bismo se zahvaliti i našim donatorima koji su još jednom iskazali senzibilitet za slijepe osobe: Lana Tiskara d.d., Zelenilo d.o.o., Karlovačka banka d.d. i Gradska ljekarna Karlovac.