A A A A A

NOVOSTI

PRVENSTVO HRVATSKE U ELEKTRONSKOM PIKADU

20.09.2016

Premantura, kraj Pule od 01. do 04. rujna bila je okupirana pikadistima, kao i bijelim štapovima. Naime, u ERKS Premantura bilo je održano 14. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u elektronskom pikadu, a nastupilo je 30 slijepih, te 28 slabovidnih osoba.

Boje ŠDS-a „4 rijeke“ zastupali su Nedeljko Popović B2 (sa ostatkom vida), Slavko Kralj B2 (sa ostatkom vida), autor ovog članka Denis  Velimirović B1 (bez ostatka vida), te veteran hrvatskog pikada Milan Đurić B1 (bez ostatka vida).
Zahvaljujući dobrim rezultatom kroz ligu Slavko Kralj se plasirao izravno u završnicu, a ostatak našeg kluba nastupao je u kvalifikacijskom dijelu turnira.

Popović je na žalost ispao u zadnjem dijelu kvalifikacija, a mene je izbacio moj klubski sparing partner Đurić, te se sa još jednom pobijedom nakon toga plasirao u grupnu fazu natjecanja.
Đurić je kroz grupu imao 4 pobijede, te samo 2 poraza, no zahvaljujući kombinaciji međusobnih dvoboja završio grupu na trećem mjestu, te se nije plasirao u polufinale.
S druge strane Kralj je, izuzev jednog meča koji je izgubio, poharao ostatak konkurencije, te se sa najboljom igrom u grupi plasirao u završnicu turnira. Za finale je Kralj igrao protiv Nenada Štreka iz Čakovca, te nakon napete borbe 2:1 izgubio, no Kralj se brzo oporavio i u meču za 3. Mjesto glatko pobijedio Franju Matanovića iz Slavonskog Broda rezultatom 2:0.

Konačni rezultati su:
U B1 kategoriji: 1. mjesto Kristijan Dodig (Galija, Zagreb); 2. mjesto Tomislav Lilić (Rijeka) i 3. mjesto Ivan Kombol (Rijeka). Naš Milan Đurić osvojio  je 6. mjesto.
U B2 kategoriji: 1. Danijel Čižić (Slavonski brod); 2. Nenad Štrek (Čakovec), te 3. mjesto Slavko Kralj (4 rijeke).

Dani koje smo proveli u Premanturi su bili ispunjeni lijepim trenutcima, kao i ugodnim druženjem, a samo natjecanje proteklo u izuzetno fair play duhu.
S novim iskustvom, te većim samopouzdanjem željno isčekujemo iduće prvenstvo, no sada se okrećemo nadolazećoj 1. Hrvatskoj pikado ligi. Prvo kolo održat će se krajem listopada kada nam u goste stižu aktualni prvaci Rijeka. (d.v.)