A A A A A

NOVOSTI

„DANAS MI JE BORAVITI U TVOJOJ KUĆI“

23.02.2018

U sklopu Franjevačkih pučkih misija na temu „danas mi je boraviti u tvojoj kući“ (Lk 19,5), koje se održavaju od nedjelje 18. do 25. veljače 2018. u župi Presvetoga Trojstva u Karlovcu, franjevci su posjetili i Udrugu slijepih Karlovačke županije. 

Usprkos snijegu koji zameo ceste, veliki broj članova Udruge, 23.02. okupio se u prostorijama na Strossmayerovom trgu kako bi dočekali franjevce, koji 12. godinu za redom održavaju Pučke misije. Kako su i sami franjevci naveli, Misije su prilika da oni posjete vjernike u njihovim domovima i poslušaju njihove brige i probleme, kušnje na koje ih svakodnevni život stavlja.

Ubrzo nakon uvodnih riječi predsjednice Antonije Hasan, susret se pretvorio u ugodno i neformalno druženje, gdje su članovi Udruge bez imalo suzdržavanja podijelili svoja ugodna i neugodna iskustva u susretu s ponekad i ne previše senzibiliziranom okolinom. Čuli su tako naši gosti i pokoji savjet kako pristupiti slijepoj osobi i ne imati straha u ophođenju, a članovi su se imali prilike upoznati sa svakodnevnicom franjevaca.

Kako i priliči ovako ugodnom druženju, sve je začinjeno i uz zajedničku pjesmu uz zvukove gitare, što je svakako ugrijalo naše članove ovog snježnog dana.