A A A A A

NOVOSTI

STUDENTI SESTRINSTVA POSJETILI UDRUGU SLIJEPIH KARLOVAČKE ŽUPANIJE

10.04.2018

U prostorijama Udruge slijepih Karlovačke županije 6.04. održana je informativno-obrazovna posjeta studenata Stručnog studija sestrinstva karlovačkog Veleučilišta.

O ciljevima posjeta i dugogodišnje međusobne suradnje više je rekla predsjednica Udruge Antonija Hasan.

 -Cilj ove suradnje je da studente upoznamo sa životom i radom slijepih osoba. Oni žele saznati čime se mi bavimo, što mi radimo, žele upoznati sva naša pomagala kojima se služimo kako bi si na neki način olakšali život i kako bi se lakše snalazili u svakodnevnom životu, izjavila je Hasan. Tako  su im prezentirali sva pomagala, od kompjutera, govornih aparata, Brailleovog pisma…

Sandra Bošković, nositeljica kolegija Zdravstvene njege osoba s invaliditetom na dislociranom Studiju sestrinstva koji se provodi pod okriljem Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci, istaknula je kako im je zadaća studentima približiti specifičnosti populacije osoba s invaliditetom, pa tako i slijepih osoba.

-S obzirom da su ovo zdravstveni djelatnici koji već rade, cilj nam je upoznati ih sa životom slijepih, odnosno načinom na koji će pristupiti slijepoj osobi kao pacijentu u bolnici. Iskustva kroz ovih već gotovo osam godina koliko dolazimo u ovu Udrugu pokazala su da zdravstveni djelatnici konačno daju adekvatne odgovore u pristupu slijepoj osobi što u bolničkom liječenju, a što kroz samo ambulantno liječenje, naglasila je Bošković te dodala kako im je u konačnici cilj  senzibilizacija zajednice za kvalitetu života slijepih osoba.     

(Karlovački tjednik)