A A A A A

NOVOSTI

SAJAM UDRUGA 2018. GODINE

05.10.2018

29. rujna 2018. godine, na Šetalištu dr. Franje Tuđmana,  Udruga slijepih Karlovačke županije sudjelovala je na ovogodišnjem Sajmu udruga u organizaciji Grada Karlovca u partnerstvu s Udrugom Carpe Diem. Ciljevi Sajma udruga su promocija lokalnih udruga raznih djelatnosti kako bi se u njihovo djelovanje uključio što veći broj građana koji bi na taj način ispunili svoje slobodno vrijeme, dobili priliku aktivnije sudjelovati u životu lokalne zajednice te posvetili svoje vrijeme zdravim načinima života kroz sport, ples, zdravu prehranu, prevenciju ovisnosti i slično. Jedan od ciljeva je i stvoriti priliku za razmjenu iskustava i kontakata među udrugama.

Udruga slijepih Karlovačke županije i ove je godine iskoristila priliku, te u sklopu ove manifestacije, predstavila svoj dugogodišnji rad. Okupljenim građanima, tako su, od strane članova i djelatnika Udruge, prezentirana kako tradicionalna, tako i moderna tiflotehnička pomagala za slijepe.

Svim zainteresiranim posjetiocima podijeljeni su i primjerci časopisa „Život slijepih“, kako bi se mogli upoznali s aktivnostima koje Udruga provodi na području Karlovačke županije, a sve u cilju na poboljšanju životnih uvjeta slijepih osoba.