A A A A A

NOVOSTI

REKREACIJSKO-REHABILITACIJSKI IZLET – TURISTIČKI CENTAR PETROVA GORA

16.10.2018

11. listopada članovi Udruge slijepih Karlovačke županije sudjelovali su na rekreacijsko -rehabilitacijskom izletu u Turistički centar Petrova Gora. Navedena projektna aktivnost provedena je u sklopu projekta „Aktivni u društvu“, koji je odobren kao jednokratna financijska podrška od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projektni prijedlog osmišljen je kao pokretač za uključivanje slijepih i slabovidnih žena te ostalih članova udruge u aktivni javni život, ali i na poticanje međusobne interakcije osoba s invaliditetom sa ostatkom populacije.

Iako već duboko u sredini listopada, sunčano i toplo vrijeme bilo je idealno za provedbu rekreacijsko -rehabilitacijskom aktivnosti u Turističkom centru Petrova gora. Članovi Udruge u pratnji svojih asistenata, te predvođeni turističkim vodičem, zaposlenikom Hrvatskih šuma d.o.o., uz laganu su šetnju posjetili Spomenik ustanku naroda Banije i Korduna, koji je nastao kao idejni projekt kipara Vojina Bakića. Ujedno su poslušali i predavanje o povijesnim činjenicama koje su predstojile nastanku istog. Nažalost, vremenski uvjeti, i loše stanje šetnice nisu dopustile posjetu „Kraljevom grobu“,  prema legendi, grobu zadnjeg kralja hrvatske krvi Petra Svačića, koji je stradao 1097. godine, navodno na Petrovoj gori, u sukobu za hrvatsko prijestolje sa mađarskim kraljem Kolomanom, no okupljeni članovi ipak su čuli sve detalje iste.

Za ugodan završetak izleta pobrinuli su se ljubazni domaćini iz Lovačkog doma Muljava, posluživši svoje kulinarske delicije.