A A A A A

NOVOSTI

PREDSTAVNICI UDRUGE POSJETILI PODRUČNU ŠKOLU „L. CAPAN“ TOUNJ

16.10.2018

12.listopada, uoči obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa, predstavnici Udruge slijepih Karlovačke županije posjetili su Područnu školu „Lucije Capan“ Tounj.

Podijeljeni u dvije skupine, učenici od prvog do osmog razreda tom su se prilikom upoznali s klasičnim tiflotehničkim pomagalima, ali i onim modernim, elektroničkim, baziranim na govornim jedinicama. Koliko god moderna tehnologija bila dio naše svakodnevnice, te samim time iznimno zanimljiva mlađoj populaciji, ovog puta, maleni ali i oni veći pokazali su da su istinske životne priče, te direktna interakcija ipak ono nešto što pobuđuje njihovo zanimanje. Posebice su uživali u prezentaciji tehnike korištenja bijelog štapa, uz korištenje naočala, te slušajući iskustva članova Udruge gosp. Velimirovića i gosp. Magdića, koji su im ispričali svoje životne priče, i kako su im stečene bolesti promijenile cijeli svijet oduzevši im osjetilo vida, ali opet koliko ih to iskustvo promijenilo ali i ojačalo.

Neskriveno zadovoljstvo koje su okupljeni učenici podijelili kroz vlastite dojmove na kraju edukacijske prezentacije više je nego dovoljna naknada za prijeđene kilometre, ali ujedno i motivacija za nastavak edukacije i senzibilizacije djece osnovnoškolskog uzrasta u školama van područja velikih gradova, koji su često zakinuti za ovakav vid edukacija uprava zbog svog zemljopisnog položaja i prostorne udaljenosti.